• info@vanvlietkwasten.nl
  • +31(0)123456789

9 november 2019 by joris with 0 comments

Hoe de perfecte witte verfkleur voor uw ruimte te kiezen


Het vinden van de juiste tint wit voor u is niet altijd een makkelijk kunstje.

Van alle verfkleuren die er zijn, weet u misschien dat witte verf de voor de hand liggende keuze is voor uw vernieuwde ruimte, maar weten of het een ambitieuze keuze is die u van Pinterest of uw go-to design show of gewoon een voorgevoel dat u heeft, is niet genoeg. Weten dat je witte muren wilt is gemakkelijk; weten welke tint witte verf je wilt voor je muurschilderijproject is de sleutel tot het realiseren ervan, en het kan verrassend uitdagend zijn.

De meeste verfmerken hebben meer dan één witte verfkleur; de grotere verfmerken kunnen tientallen, zo niet honderden verfmerken hebben. Al die verschillende tinten -Sneeuwgebonden vs. zuiver wit vs. Oxford White, tussen honderden andere – zijn ogenschijnlijk wit, maar ze zijn ook anders genoeg om een besluiteloze ziel urenlang te kunnen kwellen over de juiste keuze. Niet meer: Om het proces van het plukken van een witte verfkleur voor eens en voor altijd te vereenvoudigen, spraken we met een professional, de nationale directeur van ontwerpstudio’s voor zelfbouwer Ashton Woods.

“Er zijn veel goede redenen waarom mensen zich tot wit aangetrokken voelen”, zegt een professional . “Het is ook eerlijk om te zeggen dat het gewoon bij alles past.

Witte verf is populair, maar witte verfkleuren zijn geen one-size-fits-all situatie. Om het juiste wit voor uw ruimte te vinden, leest u verder voor een eenvoudige handleiding die u in een mum van tijd een wegwijzer biedt voor het schilderen.

Hoe witte verfkleuren te kiezen

Bij het werken met klanten zegt de professional dat de grootste begeleiding die zij en haar team kunnen bieden is om hen te helpen het verschil tussen koele blanken en warme blanken te begrijpen.

“Ik denk dat dat de basis is om over witte verfkleuren te gaan praten: ‘Wil je warm of wil je koel in je huis zijn?

Koele witten hebben een beetje een blauwe ondertoon; warme witten zullen geelachtig zijn. Het mengen van koel en warm wit is een van de grootste fouten wij zien. Denk aan warmwitte keukenkastverfkleuren met een glanzende, koele, bijna-blauwe witte backsplash – als je ooit een kamer met veel wit bent binnengekomen en niet in staat bent geweest om de vinger te leggen op wat er mis is, dan is dat waarschijnlijk omdat de kamer warme en koele witte tinten mengt.

“Je begint die dingen te mengen, dan begint je vibe, je kamer, zich een beetje mismatched te voelen,”. “Het is echt belangrijk dat je met de ondertoon begint.

Kies een koele of warme witte ondertoon, en plak deze dan op alles, van vloerbedekking tot rugspatten en raambehandelingen. Een consistente ondertoon zal uw ruimte een samenhangend, gecoördineerd gevoel geven, terwijl een mismatched men zich amateuristisch of slordig zou kunnen voelen.

Overweeg verlichting

“Het andere stuk dat echt belangrijk wordt als mensen het hebben over het kiezen van wit is de verlichting die je in je kamer kiest,” zegt de professional.

U mag niet overwegen hoe uw lampen of verlichting kan de kleur van de verf op uw muren beïnvloeden wanneer u het kiezen van kleuren, maar later, kunt u zich realiseren de witte verf kleur ziet er heel anders uit dan in de winkel.

“Wit is de aanwezigheid van licht”, zegt de professional. “Als je een licht hebt dat in strijd is met wat je kiest, dan kun je de grootste verf ooit kiezen, en als je een warm wit en een koel licht gemengd hebt, dan is dat wanneer de dingen beginnen te conflicteren.

Hier komen de ondertonen weer naar voren. Laat de verlichting in een warme of koele ondertoon kiezen voordat u een complementaire witte verfkleur kiest, of pas uw armaturen en lampen aan nadat de muren zijn geschilderd om de ruimte een gepolijst, goed gepland gevoel te geven.

De temperatuur van het licht – of het nu warm of koud is – wordt gemeten in Kelvins, zegt de professional. Lagere Kelvins betekenen warmere lichten, en hogere aantallen betekenen koelere lichten; paar de Kelvins die op uw gloeilamp verpakking met de ondertonen van uw witte verfkleur van keus aan allen worden vermeld – maar waarborg een goede gelijke.

Geef het een goede afwerking

Finish gaat meer over levensstijl dan over uiterlijk, zegt de professional. “Denk na over hoe je in de ruimte gaat leven, want dat is waar het bij de afwerking van verf echt om draait,” zegt ze.

Vlakkere glansmatten en dergelijke zijn moeilijker schoon te maken; glanzende of halfglanzende afwerkingen maken het afvegen van de verf gemakkelijker. (de professional, die twee honden heeft, zegt dat ze een halfglanzende afwerking heeft op de plinten in haar huis, zodat ze ze in principe kan schrobben wanneer dat nodig is).

Uw kinderloze, huisdier-minder buren zouden een mooie eierschaal of een matte witte muur kunnen hebben, maar zij moeten zich niet over het afvegen van modderige pootafdrukken of verdwaalde krijttekens ongerust maken; als uw huishouden wilder scheeftrekt, zou een halfglanzende afwerking het best voor uw witte verf kunnen zijn.

“Ik probeer onze huiseigenaren echt aan te moedigen om hun ruimtes te personaliseren”, zegt de professional. “Als je je kamer aan het ontwerpen bent, maak je dan geen zorgen over wat je buurman heeft.

Wees niet bang om versterkingen in te schakelen.

“Ik denk dat het heel belangrijk is om aan te bieden dat, als huiseigenaren werken om wit te kiezen in hun huis, om met een professional te werken,” zegt de professional. “Ik woon in een heel oud huis, dus ik werk aan de renovatie van kasten en kies voor wit. Ik ben een ontwerper, heb ik gewerkt in het veld voor 20 jaar, maar ik ben nog steeds de

Leave Comment