• info@vanvlietkwasten.nl
  • +31(0)123456789

9 november 2019 by joris with 0 comments

Welke tape voor schilderen kopen?


Welkom bij onze grote afplaktape. Hier presenteren wij u al onze geteste tapes. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie voor u samengesteld en ook een samenvatting van de beoordelingen van klanten op het net toegevoegd.

Wij willen uw aankoopbeslissing gemakkelijker maken en u helpen de beste tape voor u te vinden.

U kunt ook antwoorden op veelgestelde vragen vinden in onze gids. Indien beschikbaar, bieden wij u ook interessante testvideo’s aan. Op deze pagina vindt u ook enkele belangrijke informatie waar u op moet letten als u een plakband wilt kopen.

Het belangrijkste in het kort

De eigenschappen van de afplaktape worden bepaald door het desbetreffende dragermateriaal. Het dragermateriaal bestaat uit plastic, papier of een mix van plastic en textiel.
Voor bijna alle toepassingen zijn afplaktapen verkrijgbaar. Er zijn ook verschillende kleuren en breedtes op de markt verkrijgbaar.
Bij de keuze van de juiste afplaktape moet u weten of de kleefduur slechts tijdelijk of permanent moet zijn en of u de afplaktape voor binnen- of buitengebruik nodig heeft.

1ste plaats: Tesa pakkettape (50 mm) transparant

De afplaktape van Tesa maakt indruk met zijn hoge kwaliteit en transparante kleur. Bij het afrollen is het zeer stil en kan het gebruikt worden voor pakketten tot 20 kg.

Eerdere kopers prezen de hoge scheurvastheid en de residu-vrije verwijdering. Veel klanten noemen ook de goede prijs-kwaliteitverhouding.

2e plaats: Tesa schilderstape rol 19mm

Een veelzijdige afplaktape is de schilderstape van Tesa. Het maakt schoon afplakken mogelijk en biedt een hoge kleefkracht op vele ondergronden. Maar zelfs na vier dagen kan het nog steeds worden verwijderd zonder dat het residu achterblijft.

Het wordt niet alleen gebruikt en gewaardeerd door klanten als schilderstape, maar ook als vervanging van kabelbinders, als verpakkingstape of voor bevestiging. Ook hier wordt de goede prijs-kwaliteitverhouding geprezen.

3de plaats: Tesa Extra Power Universele schilderstape met extra vermogen

Deze stoffen tape, die ook wel pantsertape of Gaffa tape wordt genoemd, is bijzonder robuust. Het is weerbestendig en kan worden gebruikt voor het verzegelen, repareren of bevestigen. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken, omdat je het er gemakkelijk af kunt scheuren met je hand.

Bestaande klanten waarderen in het bijzonder de buitengewoon hoge hechtprestaties en de flexibele toepassingsmogelijkheden.

Advies: Vragen om te overwegen alvorens tape te kopen

Wat wordt bedoeld met een plakband?

Zelfklevende tape is een term voor een combinatie van dragermateriaal en een kleefmassa die erop kleeft. Het dragermateriaal is zeer flexibel en kan uit verschillende materialen bestaan. Door de verschillende eigenschappen wordt het doel van de kleefband bepaald door het type drager.

In de volgende paragrafen willen wij u nog meer gedetailleerde informatie geven over het onderwerp kleefband en ook meer in detail ingaan op de verschillende dragertypes.

Waar kan ik een plakband kopen?

In bijna alle supermarkten en kantoorboekhandels zijn veel voorkomende kleefbanden, zoals verpakkingstape of plakfolie, te vinden. Als u op zoek bent naar een speciale kleefband die ook geschikt is voor buitengebruik en een hogere kleefkracht heeft, vindt u deze meestal in de bouwmarkten.

Hoeveel kost tape?

De prijsklasse van schilderstape is zeer groot. Het varieert van ongeveer 0,50€ tot 50€. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat er tapes zijn voor een grote verscheidenheid aan toepassingen.

Hierdoor zijn verpakkingstapes of transparante kleefbanden veel goedkoper dan water en hittebestendige kleefbanden voor buitengebruik.

In het huishouden is meestal verpakkingstape of plakband nodig, deze kosten meestal niet meer dan 1-2€ per stuk of verpakking.

ToepassingPrijs
dagelijks gebruik0,50€ – 5€ – 5€
naaien en handwerken9€ – 15€
Vaartuigenvanaf 15€ – 50€.

Voor het knutsel- en naaigebied is er extra plakband in verschillende kleuren en patronen. Deze liggen tussen de 9€-15€.

Lijmtapes die worden gebruikt in het handwerk of de industrie moeten veel duurzamer zijn. Hier kan een broodje meer dan 30€ kosten.

In principe kan men zeggen, hoe meer meters er op een kleefrol zitten, hoe lager de prijs/meter.

Wat zijn de alternatieven voor plakband?

Als je geen tape bij de hand hebt, zijn hier twee alternatieven die je kunt gebruiken in plaats van tape.

Vloeibare lijm

De lijm kan rechtstreeks van de buis naar het oppervlak worden gelijmd. De lijm ontwikkelt vervolgens zijn volledige kleefkracht naarmate hij uitdroogt. Een voordeel van de vloeibare lijm is dat deze flexibel en snel zonder extra gereedschap kan worden aangebracht.

Heet lijmpistool

Met het hete lijmpistool wordt hete lijm eerst in het pistool verwarmd. Na een korte opwarmtijd kunt u de hete, vloeibare lijm precies op het te verlijmen gebied aanbrengen. Na korte tijd is de hetelijm afgekoeld en heeft zo zijn volledige kleefkracht bereikt.

Beslissing: Welke soorten tapes zijn er en welke zijn geschikt voor u?

Zoals hierboven vermeld, verschillen de kleefbanden vooral in het dragermateriaal. Dit resulteert in de volgende indeling:

  • Stoffentape
  • Afplaktape
  • Plastictape

Elk dragermateriaal heeft speciale eigenschappen die hun voor- en nadelen hebben. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste kleefband voor u, geven de volgende paragrafen u een kort overzicht van de verschillende soorten kleefband.

Wat onderscheidt een stoffen tape en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Stoftapes hebben een extra versterking van kunststof of textielweefsel. Door hun robuustheid kunt u ze zowel binnen als buiten gebruiken, omdat ze niet alleen waterdicht, maar ook temperatuurbestendig zijn.

VoordelenNadelen
TemperatuurbestendigNiet verwijderbaar zonder een residu achter te laten
Waterdicht
Hoge treksterkte

Of het nu in het ziekenhuis is om de injectienaald te fixeren of in het huishouden om scheuren en breuken te repareren, de weefseltape heeft een breed scala aan toepassingen. Gaffa tape is een zeer bekende weefseltape, die veel gebruikt wordt op het gebied van podiumtechniek.

U heeft niet eens een schaar nodig voor de weefseltape, de kleefbanden kunnen gemakkelijk met de hand worden afgescheurd.

Wat is er zo bijzonder aan afplaktape en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Afplaktape, beter bekend als schilderstape, heeft papier als drager. Het hecht op bijna alle ondergronden en kan verwijderd worden zonder restanten achter te laten.

Vanwege deze eigenschappen wordt het vooral gebruikt in de schildersbranche voor het afplakken van oppervlakken op muren of plinten.

VoordelenNadelen
Verwijderbaar zonder residuHoge scheurvastheid
Verwijderbaar zonder residuGeen transparante variant
hoge scheurvastheid

U kunt de schilderstape in vele verschillende breedtes kopen. Maar koop niet de goedkoopste producten, ze kunnen meestal niet spoorloos worden verwijderd en hebben een slechtere kleefkracht

Wat onderscheidt een kunststof plakband en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Kunststof tapes worden vaak gebruikt in het huishouden, bijvoorbeeld als verpakkingstape of als plakfolie om het inpakpapier op te plakken. Het folie achtige dragermateriaal voor de tapes bestaat uit kunststoffen zoals polypropyleen (PP) of PVC.

VoordelenNadelen
Bestand tegen verouderingLage weerstand tegen hoge temperaturen
Scheurvastlijmt alleen lichte tot middelzware kartonnen dozen
Transparante versies beschikbaar

Kunststof kleefbanden zijn scheurvast, bestand tegen veroudering en hebben een goede kleefkracht. Een groot voordeel is dat ze ook beschikbaar zijn in transparante versies. Zo kunt u ze ook goed gebruiken voor handwerk of voor de bevestiging van raamdecoratie.

Leave Comment