• info@vanvlietkwasten.nl
  • +31(0)123456789

9 november 2019 by joris with 0 comments

Aankoopcriteria: Op basis van deze factoren kunt u afplaktapes vergelijken en beoordelen


Om de juiste keuze te kunnen maken uit het brede assortiment kleefbanden, zullen wij u kennis laten maken met de criteria waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van kleefband.

De volgende criteria helpen u het juiste product te kiezen:

  • Hechting
  • Afscheursterkte
  • Scheursterkte
  • Weerstandsvermogen
  • Ondergronden

In de volgende paragrafen zullen we de aankoopcriteria nader toelichten.

Tapehechting

De afpelhechting geeft de kracht die nodig is om een kleefband af te scheuren van het oppervlak waarop het kleeft. In de eerste plaats is het belangrijk om te onderscheiden of de obligatie permanent of tijdelijk moet zijn.

Bij schilderwerk is bijvoorbeeld vaak slechts een tijdelijke verlijming nodig; de afpelhechting mag niet te hoog zijn. De situatie is anders bij een permanente hechting.

Afscheursterkte

De afscheursterkte wordt beschreven als het vermogen van een kleefband om bij belasting niet van het oppervlak te glijden waarop het kleeft. Zulke spanningen treden bijvoorbeeld op wanneer zware voorwerpen aan de muur vastzitten.

Als u echter alleen lichte voorwerpen of kleine scheurtjes wilt verlijmen, is een kleine tot middelmatige afscheursterkte voldoende.

Treksterkte

De scheursterkte is de kracht die nodig is om de kleefband te scheuren. Tegelijkertijd laat deze kracht ook zien hoe elastisch de tape is.

Scheurvastheid is een belangrijk criterium wanneer u meerdere artikelen aan elkaar wilt lijmen tot een bundel of een doos wilt verzegelen met een verpakkingstape. In dit geval moet u letten op een hoge scheursterkte.

Weerstand

De weerstand omvat een aantal eigenschappen die de kleefband, afhankelijk van het beoogde gebruik, moet vervullen.

Als u een kleefband voor gebruik buitenshuis nodig heeft, zorg er dan voor dat deze bestand is tegen zowel water als temperatuur. Als het permanent aan de zon wordt blootgesteld, moet het ook uv-bestendig zijn.

Ook als u de tape in de badkamer of andere natte ruimtes gebruikt, moet deze waterdicht zijn.

Het is altijd noodzakelijk om na te gaan hoe lang de kleefband aan speciale invloeden wordt blootgesteld. In de industrie bijvoorbeeld worden kleefbanden soms slechts gedurende een bepaalde periode aan zeer hoge temperaturen blootgesteld.

Samenvatting

Op welke ondergrond moet de kleefband plakken? Aangezien deze vraag zeer belangrijk is bij het maken van een aankoopbeslissing, moet u zich zeker afvragen wat u moet doen voordat u tot aankoop overgaat.

Er is een grote keuze aan verschillende kleefbanden, maar ze plakken niet allemaal aan alle oppervlakken. Vooral als het gaat om speciale en oneffen oppervlakken zoals steen, zijn er zeer weinig tapes die geschikt zijn voor dergelijke oppervlakken.

Leave Comment